Crosstraining


Crosstraining


De trainingen vinden plaats in onze trainingshal. Ze zijn intensief en uitdagend. We variëren in oefeningen en organisatievormen. Hierdoor word je telkens weer fysiek en mentaal op een andere manier 'geprikkeld'. Onder weerstand van materialen zoals barbells, dumbbells, kettlebells, slamballen, sleeën en eigen lichaamsgewicht train je op de hoogst mogelijke intensiteit.
 
Onze trainers passen de oefeningen aan, aan jouw trainingsniveau waarbij techniek prioriteit heeft. Zo werken we aan een sterke, solide basis waarbij de belastbaarheid van de sporter geleidelijk toeneemt.  

Het doel van de Strength & Conditioning-trainingen is om enerzijds de maximale kracht te vergroten op de squat, benchpress en/of deadlift en anderzijds het conditioneel uithoudingsvermogen te verbeteren. Dat betekent dat er na de warming-up, de keuze bestaat uit de bovenstaande krachtoefeningen, gekoppeld aan een passende filler, die ondersteunend (bv. blessurepreventief) of bevorderend (bv. creëren van explosiviteit) is voor de krachtoefeningen. De filler zorgt nooit voor extra vermoeidheid maar heeft juist een positief effect op de krachtoefening. 

De training duurt 60 minuten en bestaat uit een 5 minuten durende warming up in de vorm van de mobilisatie-oefeningen, 15 minuten krachtgedeelte, 30 minuten conditioning, 5 minuten cooling down. 

OVERZICHT: 

• 5 MIN WU (MOBILISATIE-OEFENINGEN) 

• 15 MIN STRENGTH + FILLER 

• 30 MIN CONDITIONING 

• 5 MIN COOLING DOWN